download (1)

Toen Anita 15 was, deed ze voor de grap mee met een talentenjacht. Daar ontmoette ze andere deelnemers die vroegen of ze het leuk zou vinden om bij hen in de band te komen als zangeres. Na een korte tijd viel de band uiteen maar Anita had de smaak te pakken en besloot om verder te gaan.

De band The Rapsodie’s werden opgericht. Anita begon gitaarles te nemen en begon zelf ook liedjes te schrijven. Vele werden op de plaat gezet en op 2 lp’s. Doordat de piratenzenders hun platen veel draaiden, kregen zij bekendheid in Nederland en in de grensstreek van Belgie.
Na 10 jaar optreden met The Rapsodie’s kreeg ze haar 1e kind en besloot te stoppen bij de band.

downloadHeel wat jaren later werden de liedjes op CD’s gezet en begonnen mensen weer te vragen of ze een keer wilden optreden. Na eerst verschillende keren nee gezegd te hebben, begon de muziek toch weer te kriebelen en besloot ze om het toch weer te proberen. In opdracht van VNC schreef ze verschillende liedjes en maakte samen met de toetsenist van The Rapsodie’s het album ‘Voor alle vrienden’. Met de CD singel ‘Die kleine merel’ maakte ze haar start als solo zangeres. Nu heeft inmiddels al verschillende albums , singles en een dvd Anita & The rapsodies.
Ze staat ook op de dvd’s Hollandse Artiestenparade deel 1,3,4,5,7,9,12